Sletning og Google Analytics

Fem metoder til Google Analytics sletning

Her får du en guide til, hvordan du sletter en hel Google Analytics konto, sletter en enkelt Google Analytics profil eller sletter en Google Analytics bruger.

Til sidst får et par cowboy-tricks til, hvordan du kan slette dig selv fra en eksisterende Google Analytics konto.

Sletning af Google Analytics konto

1. Log ind med din Google Analytics bruger og klik på “Administrator” oppe til højre.

2. Vælg den Google Analytics konto, som du ønsker at slette

3. Vælg “Kontoindstillinger”

4. Klik på “Slet denne konto”

5. Tænk dig godt om og bekræft så (hele kontoen og alle profiler slettes!)

Slet Google Analytics konto

Sletning af Google Analytics profil

1. Log ind med din Google Analytics bruger og klik på “Administrator” oppe til højre

2. Vælg den Google Analytics profil, som du ønsker at slette

3. Vælg “Profilindstillinger”

4. Klik på “Slet denne profil”

5. Tænk dig godt om og bekræft så (hele profilen og alle data slettes!)

Slet Google Analytics profil

Sletning af Google Analytics bruger

1. Log ind med din Google Analytics bruger og klik på “Administrator” oppe til højre.

2. Vælg den Google Analytics konto, som du ønsker at slette en bruger fra

3. Vælg “Brugeradministration”

4. Klik på “slet” udfor den bruger, som du ønsker at slette

Slet Google Analytics bruger

Bemærk: Du kan kun slette en Google Analytics bruger, hvis du har administratoradgang til den pågældende Analytics konto.

Du kan aldrig slette din egen bruger, heller ikke selvom du er administrator på kontoen.

Hvis du ønsker at fjerne en Google Analytics konto fra din Google Analytics brugers oversigt over Analytics konti, så er du nødt til at benytte en af følgende tre metoder.

Få en anden til at fjerne dig fra kontoen

Bed en af de andre administratorer på den pågældende GA konto om at slette din bruger.

Det er absolut den nemmeste løsning.

Slet dig selv (hvis du er administrator)

Hvis der ikke er en anden administrator på den pågældende Analytics konto, som kan slette dig, så er nødt til selv at oprette en ny administrator og derefter slette den oprindelige administrator.

Sådan gør du

1. Opret en ny Google bruger (fx. dummy@gmail.com eller koblet op til en e-mail adresse, som du allerede har adgang til)

2. Log ud af Google.

3. Log ind på din Google Analytics konto (med din oprindelige bruger, fx troels@firmafirma.dk, som du gerne vil have afkoblet fra GA kontoen)

4. Tilføj dummy@gmail.com som administrator på GA kontoen.

5. Log ud

6. Log ind med dummy@gmail.com

7. Slet troels@firmafirma.dk fra GA kontoen.

Nu optræder den irrelevante Analytics konto ikke længere på din primære Google Analytics administrators oversigt.

I stedet fungerer dummy@gmail.com nu som administrator og skraldespand.

Sletning af dig selv (når du kun er bruger)

Hvis du kun er bruger og af en eller anden mystisk grund ikke kan få den eksisterende administrator til at slette dig fra kontoen, så skal du i gang med telefon eller e-mail.

Du skal have i Google AdWords operations support, som – hvis du spørger flinkt – også kan hjælpe dig med simple Google Analytics opgaver, såsom sletning af Google Analytics brugere.

Du kan finde kontaktoplysninger til Googles support funktion via nedenstående link:

https://support.google.com/adwords/answer/8206?rd=1

Jeg er usikker på om du kan skrive direkte til adwords-support snabel-a google.com eller om du først skal benytte en af ovenstående kontaktmuligheder for at få oprettet en sag.

Men når du har forklaret dit problem, så skulle du gerne ende i e-mail korrespondance med en Google medarbejder, som vil bede dig sende en mail retur med omtrent følgende ordlyd (ignorer blot, at der står en masse omkring Google AdWords – det virker og det er det vigtigste):

Jeg giver hermed Google tilladelse til at ændre min Google AdWords-konto på følgende måde(r):

—————————————————

Sletning af min bruger troels@firmafirma.dk fra Google Analytics kontoid 18168688

Sletning af min bruger troels@firmafirma.dk fra Google Analytics kontoid 16035738

—————————————————

Programvilkår:
Når du besvarer denne meddelelse og indvilger i sådanne ændringer, bemyndiger du hermed en Google AdWords-specialist til at foretage de ændringer, der er angivet i din e-mail.

Hermed anerkender og accepterer du, at alle ændringer, der foreslås og/eller implementeres af Google eller på anden vis, skal udføres udelukkende på dit eget initiativ og for din egen risiko. Google garanterer eller lover ikke nogen resultater af implementeringen af sådanne ændringer.

Endvidere er Google ikke ansvarlig for nogen følgevirkninger af sådanne ændringer, herunder, men ikke begrænset til, eventuelt øget udgiftsniveau i relation til din(e) AdWords-kampagne(r), som du alene er ansvarlig for.

Derefter skulle resten være en ren ekspeditionssag.

Hvis du har kommentarer eller rettelser til ovenstående guide, så skriv løs i kommentarfeltet nedenfor.

Vil du tjene flere penge?

Få min gratis nyheds-mail med guldkorn om e-handel og online markedsføring.

Comments are closed.